Καρδιοαναπνευστική φυσικοθεραπεία

Γιατί εμάς;
Οι φυσικοθεραπευτές του South Physio Clinic έχουνε πολυετή κλινική εμπειρία στην Αγγλία στο κομμάτι της καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό έχει διδάξει στην Αθήνα για δύο έτη, το μάθημα της καρδιοαναπνευστικής φυσικοθεραπείας. Συνεπώς, έχοντας δουλέψει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και σε χώρους αποκατάστασης, μπορούμε να αναλάβουμε ασθενείς με καρδιοαναπνευστικές ανάγκες και να τους υποστηρίξουμε από την ημέρα επιστροφής τους στο σπίτι, μέχρι και την ημέρα που μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα γενικής φυσικής ενδυνάμωσης.

Τι να περιμένω;
Όταν εισέλθει ένας ασθενής στον χώρο μας, θα γνωριστεί με την ομάδα του South Physio Clinic και στην συνέχεια θα λάβει μια λεπτομερή αξιολόγηση των καρδιοναναπνευτικών αναγκών του. Τα περιστατικά που βλέπουμε στο αρχικό στάδιο αποκατάστασης τους χρειάζονται φυσικοθεραπευτική υποστήριξη στο σπίτι τους. Διότι έχουνε συνήθως αυξημένες θεραπευτικές ανάγκες, η ομάδα του South Physio Clinic, επικοινωνεί συχνά με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ασθενή.

Υπάρχουν φορές που χρειάζεται να υποστηρίξουμε τους ασθενείς όλο το 24ωρο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο ασθενής εμφανίζει επεισόδια αποκορεσμού. Αναλαμβάνουμε την φυσικοθεραπευτική υποστήριξη ασθενών με τραχειοστομία, και μπορούμε να υποστηρίξουμε ασθενείς που κάνουν χρήση οξυγόνου, BIPAP/CPAP, και Cough Assist Machine.

Στις περιπτώσεις που ο ασθενής είναι καρδιαγγειακό περιστατικό, προσφέρουμε την φυσικοθεραπευτική του αποκατάσταση αυστηρά βάσει πρωτοκόλλων και σε στενή συνεργασία με τον επιβλέπων ιατρό.

Ποιες παθήσεις βλέπετε συνήθως;

  • Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  • Κυστική Ίνωση
  • Σοβαρή Πνευμονία
  • Λοβεκτομή
  • Κάκωση Σπονδυλικής Στήλης με καρδιοαναπνευστικές επιπλοκές
  • Ασθενείς που έχουνε νοσηλευτεί στην ΜΕΘ με αυξημένες καρδιοαναπνευστικές ανάγκες
  • Εγχείρηση bypass στεφανιαίων αρτηριών και επέμβαση τοποθέτησης stent (αγγειοπλαστική)
  • Ασθενείς με υψηλό κίνδυνος εμφάνισης Στεφανιαία Νόσου(Υπέρταση- Δυσλιπιδαιμία- -Σακχαρώδης Διαβήτη)

error: Content is protected !!