Βελονισμός

Γιατί εμάς;
Στο South Physio Clinic είμαστε πιστοποιημένοι χρήστες του βελονισμού από τον επίσημο φορέα της Αγγλίας Acupuncture Association of Chartered Physiotherapists (AACP), έχοντας ολοκληρώσει σπουδές σχετικές με τον βελονισμό σε μεταπτυχιακό επίπεδο όπως και την ανάλογη πρακτική άσκηση σε κέντρο αποκατάστασης της Αγγλίας.

Τι είναι ο βελονισμός;
Ο βελονισμός είναι μια μορφή θεραπείας στην οποία εισάγονται λεπτές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για ανακούφιση από τον πόνο, ιστική επούλωση και ευεξία. Οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι αποστειρωμένες, μιας χρήσης, πολύ λεπτές και εύκαμπτες (περίπου 7 φορές πιο λεπτές από μια υποδερμική βελόνα).

Ο βελονισμός λειτουργεί διεγείροντας τις νευρικές απολήξεις, συγκεκριμένα επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα για την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών και ορμονών που μπορούν να μειώσουν τον πόνο, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν το σώμα να ρυθμίσει διάφορες λειτουργίες.

Τι να περιμένετε;
Αρχικά ο φυσικοθεραπευτής κάνει μια εξατομικευμένη αξιολόγηση με βάση το ιστορικό υγείας σας ώστε να καταλάβει το σύμπτωμα σας και να επιβεβαιώσει ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος καθώς υπάρχουν παθήσεις στις οποίες η χρήση του βελονισμού αντενδείκνυται.

Οι βελόνες εισάγονται σε κατάλληλα σημεία που σχετίζονται με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Μπορεί να αισθανθείτε ένα αίσθημα ζέστης, μυρμήγκιασμα ή πόνο όταν οι βελόνες είναι στη θέση τους. Αυτή η αίσθηση είναι συχνά μόνο στιγμιαία. Οι βελόνες μπορούν να μείνουν στη θέση τους για 5 έως 30 λεπτά. Υπάρχουν ασθενείς που ανταποκρίνονται γρήγορα στον βελονισμό, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από 1 συνεδρίες για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο South Physio Clinic, ο βελονισμός χρησιμοποιείται σαν θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπιση των παρακάτω προβλημάτων:

  • Οξείες κακώσεις και χρόνιοι τραυματισμοί
  • Πόνος στον αυχένα ή στην πλάτη
  • Πονοκέφαλοι
  • Πόνος στις αρθρώσεις
Επίσης, γίνεται η χρήση ωτοβελονισμού και βελονισμού στο πρόσωπο (αισθητικός βελονισμός).

error: Content is protected !!