Αποκατάσταση εγκαυματιών

Στο South Physio Clinic θα βρείτε φυσιοθεραπευτική υποστήριξη στο κομμάτι της αποκατάστασης των εγκαυματιών.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Regional Burns Unit του Yorkshire, μπορούμε να προσφέρουμε φυσιοθεραπεία είτε αυτό αφορά την άμεση θεραπεία ή την συμβουλευτική προσέγγιση, σε οξύ ή σε χρόνιο στάδιο της πάθησης σας.

Η φυσιοθεραπεία μπορεί να υποστηρίξει τους εγκαυματίες με τους εξής τρόπους:

  • Διατήρηση λειτουργικού εύρους τροχιάς των αρθρώσεων και πρόληψη συρρικνώσεων του δέρματος με εξειδικευμένους θεραπευτικούς χειρισμούς
  • Αντιμετώπιση της ουλής σε θεραπευτικό επίπεδο, δηλαδή εκπαίδευση ασθενή και φροντιστών ως προς την μάλαξη του ουλωδούς ιστού καθώς και την επιλογή θερμοπλαστικών ναρθηκών και pressure garments (σε αυτό το σημείο είναι σημαντική η συμβολή εργοθεραπευτών/ ορθοτιστών)
  • Συνεργασία με υπάρχουσα ιατρική ομάδα σε διεπιστημονικό επίπεδο
  • Εκπαίδευση της οικογένειας ή των φροντιστών που υποστηρίζουν τους εγκαυματίες

Οι εγκαυματίες συχνά παρουσιάζονται με μειωμένο κινητικό και ως εκ τούτου λειτουργικό επίπεδο. Η θεραπευτική αποκατάσταση αυτών των ασθενών έρχεται να προσφέρει λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.

Ιδιαίτερα στο εξωτερικό οι φυσικοθεραπευτές όπως και τα υπόλοιπα μέλη της παραϊτρικής ομάδας έχουν ζωτικό ρόλο στο ταξίδι του εγκαυματία μέσα στο σύστημα υγείας.

error: Content is protected !!